Uitslagen 2019 & Verslag

‘Wie de jeugd heeft……’. De eerste uitslagen zijn binnen. Onderstaand de uitslagen van de Ekiden Oisterwijk 2019 voor pupillen en ouders (even op volgende regel klikken).

Voorlopige uitslagen Ekiden Oisterwijk 2019

Er stonden 27 senioren teams aan de start op 22 juni. Klik op onderstaande regel voor de volledige voorlopige uitslag.

Verslag Ekiden Oisterwijk 2019

Oisterwijk, 22-06-2019

Eindelijk was het zover: de Ekiden Oisterwijk 2019. Het is de derde Ekiden voor Taxandria, maar dit keer wel met een feestelijk tintje, want Taxandria bestaat 75 jaar.

Daarom was er voor het eerst ook een Mini-Ekiden. ‘s Morgens om 11.00 uur was de start van de Mini-Ekiden: een combinatie tussen pupillen van Taxandria en hun ouders. Er stonden 15 pupillen aan de start en 12 ouders, verdeeld over 6 teams. Het werd een ware strijd en net voor de finish was het nog heel erg spannend! Aangemoedigd door familie en andere toeschouwers kwam pupillenteam blauw als eerste over de finish, op de voet gevolgd door de andere teams. Alle kinderen kregen een mooie medaille, want zeg nou zelf: het zijn toch allemaal winnaars?!

Ondertussen werden langs de baan de tentjes en dergelijke opgebouwd van de teams die meedoen aan de Ekiden. Wat een gezellige bedoening!

Toen was het tijd voor de ‘grote’ Ekiden. Op de startlijn stonden 27 teams, sommige teams fanatiek om een record te verbreken, sommige teams puur voor de fun. Om exact 12.00 uur klonk het startschot en de eerste 27 lopers waren onderweg. Na 16 minuten kwam de eerste loper de atletiekbaan weer op en kon de volgende loper de sjerp weer overnemen. Vanaf dat moment kwamen er lopers aan en werden ze gewisseld, terwijl de kinderen zich konden vermaken op de stormbaan, het springkussen. De meeste kinderen lieten zich ook nog schminken en om alles nog feestelijker te maken was er een frietkraam én een ijscokar van Matteo.

Rond 14.15 uur liepen de overige 5 leden van team Equipo de Mari richting het bos om hun laatste loper op te wachten. Met het gehele team kwamen ze de baan op en met een tijd van 02:27:15 kwam dit team als allereerste over de finish en zijn zij de winnaars van Ekiden Oisterwijk 2019! Op het podium stonden niet alleen de top 3 van van mannenteams, maar ook van de gemengde en ook van de vrouwenteams. Alle winnaars kregen een heerlijke prijs aangeboden: Chocolade van Chocolatier Albèrt.

Langzaamaan kwamen alle laatste lopers over de finish. En wat mooi om te zien dan de allerlaatste loopster ook nog een heel warm onthaal kreeg! Er werd een erehaag gevormd door de toeschouwers waar het laatste team, met voorop de laatste loopster, doorheen kwamen. De afsluiting van het officiële evenement. Niet van de feestdag, want vanwege het jubileum werd er ook nog een barbeque georganiseerd!

De bbq was heel gezellig, er werd nagesproken over de Ekiden en er werd heerlijk gegeten en gedronken.

Kortom: het was een fantastisch evenement met heel goed weer! Het had niet beter kunnen zijn!

Tot volgend jaar!