Verslag 2023

Op zaterdag 17 juni 2023 vond na een aantal jaren weer een Ekiden plaats. De voorgaande 3 edities gingen niet door vanwege COVID en vorig jaar vanwege het extreem warme weer. Een paar dagen vooraf gaande aan de 2023 Ekiden werd nog besloten om het tijdstip te vervroegen van 12.00 uur naar 10.00 uur vanwege de hitte die werd voorspeld. En daar was iedereen erg blij mee.

Na vele weken van voorbereidingen door Miriam en Christel en Corné was het zover. Op vrijdag werd alles klaargezet in de kantine door Christel en werden de boodschappen gehaald door Frans Couwenberg. Frans Wenting had ervoor gezorgd dat alle pijlen en bordjes op voorraad waren, en in de avond gingen Miriam, Wim Groot en Helmuth Dekkers bepakt met linten en bordjes de route uitzetten. Deze werd vroeg in de ochtend nog gecontroleerd door Huib en zijn zoon. Dat was maar goed ook want er bleken toch wat bordjes en lintjes verdwenen te zijn en gelukkig kon dat nog op tijd worden opgelost.

Omdat het tijdstip vervroegd was moesten de vrijwilligers al vroeg op het terrein aanwezig zijn voor het opbouwen van de tenten, startboog en dergelijke. Onder leiding van Ad van de Wiel was er een mooi team van vrijwilligers om hiermee te helpen. Wat fijn om als vereniging op vele vrijwilligers te kunnen rekenen!

In de kantine werd inmiddels druk gewerkt aan het maken van de lunchpakketten voor alle vrijwilligers, EHBO’ers en verkeersregelaars. En de hele dag was er een team om de horeca in goede banen te leiden. Martine bezette een extra waterpost in het bos, en Ton van Erp had zich bereid verklaard om als post in het bos te staan om alle lopers de goede kant op te sturen.

Langzaam kwamen de teams binnendruppelen en konden zij hun startnummers ophalen. Er stonden negen zeer enthousiaste teams klaar om de strijd aan te gaan. Na eerst een groepsfoto en teamfoto genomen te hebben gaf Peter Monsieurs om 10.00 uur het startschot en gingen alle eerste lopers van elk team op weg voor de eerste 5 km. Voorfietser Cas kon een aantal lopers begeleiden op zijn racefiets. Vervolgens wisselden de lopers van de 10 km, 5 km, 10 km, 5 km en 7,2 km elkaar af en als de laatste loper van elk team binnenkwam werd die de laatste 300 meter begeleid door het hele team om samen over de finish te komen.

Er werd flink gestreden om toch een snelle tijd te halen, ondanks de warmte. De lopers kwamen soms geheel verhit over de finish, maar werden goed opgevangen door EHBO met water, sponzen, natte handdoeken en de erg oververhitte lopers konden zelfs een duik
nemen in de aanwezige zwembadjes.

Runshop Dak Drunen kwam als overtuigend winnaar uit de strijd met een zeer snel herenteam.

Om 14.30 uur was de prijsuitreiking en uiteindelijk kon ieder team een prijs in ontvangst nemen. Het was een zeer geslaagde dag.

Er zijn veel foto’s gemaakt door onze fotografen Kees Goverde en Frances Cassidy. Deze foto’s kan je hier vinden op de website van Taxandria-Ekiden