Verslag 2022

Tsja, na 2 jaar COVID was er dan eindelijk weer eens een Taxandria Ekiden. Ten minste, dat was het plan. Helaas gooide het weer roet in het eten. Omdat er op 17 juni aan het begin van de avond voor zaterdag 18 juni vanaf 13:00 uur een code geel afgegeven werd voor onze provincie. Dit betekende dat de organisatie – ondanks de aanpassingen die we ze al hadden gedaan – zich toch genoodzaakt zag om de Taxandria Ekiden van 2022 NIET door te laten gaan 😒

Maar omdat we al veel voorbereidingen hadden getroffen wilden we in plaats van een wedstrijd, ons terrein open stellen voor alle 17 teams die ingeschreven hadden en zo toch samen de gezellige typische sfeer die bij onze Ekiden hoort te ervaren. De Ekiden werd dus als het ware een soort van festival.

Het terrein ging om 09:00 uur open en er de opkomst was niet onaardig maar aan de lage kant vergleken met wat de opkomst was geweest als er wel een echte Ekiden was geweest. Om ongeveer 10:00 uur vertrokken we, aangemoedigd door de vrijwilligers en wat publiek, om toch 1x het 5km parcours te lopen. En dat ging ondanks het feit dat het toch al best warm was niet onaardig al zeg ik het zelf.

Na afloop was er fruit, thee, koffie, koeken, limonade en water natuurlijk. Gezellig nog even napraten over hoe het ging en over hoe het had kunnen zijn. En dat het een goed besluit was van de organisatie om de Ekiden af te blazen. Maar hopenlijk volgend jaar beter dus….tot volgend jaar!